Министар Александар Антић у посети општини Гаџин Хан

У оквиру боравка Владе Републике Србије у Нишу и на југу Србије општину Гаџин Хан данас је посетио министар рударства и енергетике у Влади Републике Србије Александар Антић.
У разговору са руководством општине министар Антић истакао је задовољство што се налази у једној малој и неразвијеној општини која редовно прати и аплицира по конкурсима које објављује министарство које он води.

dsc00476

Посебно је истакао да је општина Гаџин Хан једна од ретких општина која је успела да добије два пута за редом средства Фонда за енергетску ефикасност. По првом позиву већ је завршен пројекат реконструкције Дома здравља Гаџин Хан, а по другом позиву радиће се објекат зграде општине Гаџин Хан.

Председник општине Гаџин Хан саша Ђорђевић упознао је министра Антића са потенцијалима општине Гаџин Хан у области рударства.

dsc00479

Посебно су истакнутевећ утврђене резерве калцита и бентонита као и могући почеци њихове експлоатације и тежње да и прерађивачки капацитети буду инсталирани на подручју општине како би се упослио што већи број људи.

На састанку је било речи и о потенцијалима у енергетском сектору од ветропаркова, соларних електрана, мини хидроцентрала и могућности да се пронађе инвеститор за електрану за биомасу чијим огромним неискоришћеним капацитетима располаже општина Гаџин Хан.

Председник општине Гаџин Хан затражио је и помоћ министра Антића у вези изградње гасовода од насеља Никола Тесла до Гаџиног Хана.

Посета је настављена обиласком Дома здравља Гаџин Хан где је министар Антић разговарао са руководством и запосленима у овој установи.

dsc00486

Састанку са са министром Антићем присуствовали су у има општине и председник Скупштине Драгослав Ранчић, заменик председника општине Горан Стојиљковић, помоћник председника општине Драган Мијалковић, члан општинског већа Милан Поповић, директорица ЈП Дирекције за изградњу Виолета Крстић и шефица одборничке групе СО Гаџин Хан Марија Цветковић .

dsc00491