Министарка Славица Ђукић Дејановић посетила општину

Након министра рударства и енергетике општину Гаџин Хан данас је са својим сарадницима посетила и министарка Славица Ђукић Дејановић која је у Влади Републике Србије задужена за популациону политику и демографију.

dsc00502

Председник општине Саша Ђорђевићса својим сарадницима упознао је министарку са негативним вишедеценијским трендовима у смањењу броја становника у општини Гаџин Хан као и са лошом старосном структуром становништва која је последица истих.

Велики број незапослених, како младих тако и категорија становништва која је радила у предузећима у подручју општине  пре њихове приватизације су основни проблем опстанка људи на овом подручју поручио је Ђорђевић.

dsc00508

Министарка Ђукић Дејановић је истакла да не може обај проблем краткорочно да се посматра, да исти треба сагледавати не само као економски већ и као образовни, здравствени и да руралне средине морају да добију већу пажњу, односно да у свим сферама друштвеног живота за њих треба да важе посебни критеријуми.

Влада Србије према њеним речима припремиће посебне пројекте где ће Гаџин Хан бити у приоритету.

Састанку са са министарком Ђукић Дејановић присуствовали су и Начелник Нишавског округа Александар Цветковић а у име општине и председник Скупштине Драгослав Ранчић, заменик председника општине Горан Стојиљковић, помоћник председника општине Драган Мијалковић, члан општинског већа Милан Поповић,секретар Скупштине Милош Митић, начелница Општинске управе Љиљана Петровић, директори свих предузећа и установа са територије општине и шефица одборничке групе СО Гаџин Хан Марија Цветковић .