Епископ Теодосије наградио ученика генерације из Гаџиног Хана

У порти Саборног нишког храма Силаска Светог Духа на Апостоле, 26. јуна 2017. године, одржана је Видовданска академија. Уочи Видовдана, једног од најзначајнијих празника за српски народ, празника који нас окрепљује и храбри, ствара изнова и опомиње, окупио се велики број људи на светом месту у Нишу да се сети дичне историје српске и помене Светог кнеза Лазара и мученике са Косова. Да похвале и захвале се онима који су се одрекли земаљског царства и пригрили Царство небеско „које је увек и довека“.

У оквиру свечане академије, Његово Преосвештенство епископ рашко-призренски Г. Теодосије, администратор Епархије нишке, благословио је и наградио ученике генерације нишких основних, средњих школа и гимназија.

Ученица ОШ „Витко и Света“ из Гаџиног Хана Наталија Филиповић, својим преданим радом и освојеним наградама на регионалним и републичким такмичењима, залужила је да се нађе на бини са најбољим ученицима из нишког региона.


Сви они примили су пригодне награде, али и, оно што је вредније, благослов нашег архипастира који ће их пратити током школовања и живота.

Наталији желимо успеха у даљем школовању на радост њених родитеља, рођака и пријатеља, али и свих оних који су до сада учествовали у њеном образовању и васпитању.

Аутор: Мирослав Здравковић, вероучитељ