ЗАВРШЕН КЊИЖЕВНИ КОНКУРС „СЕЋАЊЕ НА БРАНКА МИЉКОВИЋА“

Завршен је традиционални деветнаести књижевни Конкурс „Сећање на Бранка Миљковића“, расписан јуна ове године, а у организацији Удружења књижевника „Бранко Миљковић“ и Омладинског Савета Ниша.

На конкурсу је узело учешће 500 песника са преко 1200 радова. Учесници конкурса су били из Србије, Црне Горе, Северне Македоније, Босне и Херцеговине, Хрватске, Румуније, Бугарске, Немачке, Холандије, Данске, Шведске, Енглеске, Кипра и Египта Избор радова су урадили Јовица Ђурић Мајор, Татјана Пољаковић, Ераковић Драгиша. Издавач је Удружење књижевника „Бранко Миљковић“ и Омладински савет Ниша радове 173 песника ушло је у зборник овогодишње манифестације.

Промоција зборника почиње:

01.10.2021 – петак у Гаџин Хану у 17,00. часова у библиотеци где ће присутне поздравити директор Далибор Јовановић, део песника заступљени у овом зборнику читаће своје песме.

02.10.2021 – субота: -Испред споменика Бранку Миљковићу у 12,30 часова (код Народног позоришта), где ће бити читани стихови и положен венац.

Том приликом ће се преставити и добитници овогодишње награде Литерарног конкурса „Бранково перо“ које расписује ОШ „Бранко Миљковић“.

Део песника ће посетити гроб Радослава Стојановића Шекспира – У Спомен соби Бранку Миљковићу и Стевану Сремцу (Народни музеј) 13,00 часова Овом прилком ће бити промовисана и књига „Бранкови књигослови“ (аутори: Мајо Даниловић, Оливера Михајловић и Александар А. Арсенијевић)

 „Песници, они који истину уздижу изнад времена и чувају од заборава без обзира којом ценом то платили, враћају на овим сусретима мали део дуга овом великану песничке речи. Ти ризничари историје и лепих речи захваљују му на овај начин на путоказу који је својим песмама поставио, док ће га се град Ниш увек сећати. Нека и ове године у његовом граду, чију је славу пронео ван граница отаџбине, гори вечити пламен подсећања на нишког песника Бранка Миљковића“ – истакао је председник Организационог одбора Зоран Павловић, захвалио се свима који су помогли ову значајну манифестацију и позвао све љубитеље писане речи да присуствују Промоцији Зборника.