Народна биоблиотека Бранко Миљковић Гаџин Хан

ВД Директор
Никола Стаменковић
biblioteka@gadzinhan.rs

Народна библиотека „Бранко Миљковић“ у Гаџином Хану формирана је 30.05.2006. године спајањем Општинске библиотеке „Бранко Миљковић“ и Дома културе „Бранко Миљковић“ Гаџин Хан.
Ова Установа главни је носилац свих културних догађања на подручју Општине. У свом саставу има тринаесторо запослених. Осим активности у области културе, примарна делатност Народне библиотеке је библиотечка. Располаже књижним фондом од преко 25000 књига, а њени корисници углавном су ученици основне и средњих школа, као и велики број младих. За све чланове – ђаке и студенте са подручја Општине, упис у Библиотеку је бесплатан.
Народна библиотека својим Програмом рада предвиђа већи број културних манифестација. Међу најзначајније спадају „Миљковићеве поетске свечаности“, „Југословенска колонија ликовних аматера – 17 воденица“, „Заплањски дани“ у Доњем Душнику, „Јужноморавски дани црног лука“ у Заплањској Топоници, као и низ других манифестација, како у Гаџином Хану, тако и широм Општине у сарадњи са Скупштином Општине Гаџин Хан и месним заједницама.
Народна библиотека располаже функционалном салом капацитета до 400 места која пружа адекватне услове за одржавање концерата, позоришних представа мањег обима, мађионичарских представа, политичких и других јавних скупова, као и биоскопских представа, с обзиром да поседује професионалну биоскопску апаратуру и платно.
У саставу Народне библиотеке послује и кафе бар врло пријатног ентеријера, који такође нуди повољне услове за организовање јавних скупова мањег обима уз коришћење видео бима и телевизијских и сателитских програма.

Управни одбор Народне библиотеке Бранко Миљковић броји пет чланова од којих су четири члана делегирани од стране Скупштине општине Гаџин Хан, а један од стране запослених.

1. Ивица Анђелковић – председник
2. Славољуб Стоиљковић – члан
3. Данијела Димитријевић Недељковић – члан
4. Данијела Јовановић – члан
5. Бобан Крстић – члан представник запослених

Надзорни одбор Народне библиотеке Бранко Миљковић броји три члана од којих су два члана делегирани од стране Скупштине општине Гаџин Хан, а један од стране запослених.

1. Властимир Јовановић – председник
2. Милош Китановић – члан
3. – представник запослених

Адреса: Милоша Обилића бб
Телефон: 018/850-024
Факс: 018/850-024
е-пошта: biblioteka@gadzinhan.rs