ИНТЕРНИ КОНКУРС ЗА ПОПУЊАВАЊЕ ИЗВРШИЛАЧКОГ РАДНОГ МЕСТА У ОПШТИНСКОЈ УПРАВИ ОПШТИНЕ ГАЏИН ХАН

РАДНО МЕСТО: 1.Послови друштвене бриге о деци и борачко инвалидске заштите

I Орган у коме се радно место попуњава: Општинска управа општине Гаџин Хан-Служба за друштвене делатности

II Радно место које се попуњава: Послови друштвене бриге о деци и борачко инвалидске заштите, предвиђено Правилником о унутрашњој организацији и систематизацији радних места у Општинској управи број 06-110-97/24-II-1 од 24.05.2024.године у члану 18. у тачки 7.1.3 под редним бројем 15 у звању виши референт, 1 извршилац

III Опис послова: Утврђује права у првостепеном поступку, израђује предлоге решења,прати правоснажност решења и врши архивирање предмета: за накнаду зараде,односно накнаду плате за време породиљског одсуства, одсуства са рада ради неге детета и одсуство са рада ради посебне неге детета, остале накнаде по основу рођења и неге детета и посебне неге детета; родитељски додатак (који исплаћује министарство); једнократну помоћ за рођење другог и трећег детета; дечији додатак; накнаду трошкова боравка у предшколској установи за децу без родитељског старања; накнаду трошкова боравка у предшколској установи за децу са сметњама у развоју и децу са инвалидитетом; накнаду трошкова боравка у предшколској установи за децу корисника новчане социјалне помоћи и регресирање трошкова боравка у предшколској установи деце из материјално угрожених породица.

Електронски прибавља и обрађује податке неопходне за одлучивање по захтеву странке након добијене њене сагласности; тромесечно проверава редовно школовање деце корисника дечијег додатка; проверава испуњеност услова за остваривање права родитељског додатка из средстава министарства; утврђује права у првостепеном поступку, израђује нацрте решења, прати првоснажност решења и архивира предмета у вези са правима које се исплаћују из буџета општине Гаџин Хан, пружа административну помоћ странкама, прати остваривање програма за време трајања Дечије недеље (прва недеља у октобру); води евиденцију радног времена за раднике ОУ, прави обрачун за исплату превоза и обрачун радних сати за исплату зарада радника ОУ; прави обрачун за исплату погребних трошкова корисника борачке заштите и исти доставља министарству.

Обавља и друге послове по налогу начелника Општинске управе.

IV Услови:     средње четворогодишње образовање економског смера, положен државни стручни испит, најмање пет година радног искуства у струци, као и потребне компетенције за обављање послова радног места.

V Место рада: Општинска управа општине Гаџин Хан, Служба за друштвене делатности, имовинско правне послове и општу управу, Милоша  Обилића 42. Гаџин Хан.

VI Компетенције које се проверавају у изборном поступку: У изборном поступку се проверавају посебне функционалне компетенције и мотивација за рад на радном месту.

VII Поступак и начин провере компетенција:

  1. Посебне функционалне компетенције:
  2. Посебна функционална компетенција за област рада:
  3. Посебна функционална компетенција за одређено радно место: Прописи из делокуга радног места (Закон о финансијској подршци породици са децом) провераваће се усмено путем симулације
  4. Посебна функционална компетенција за одређено радно место: Прописи из делокруга радног места (Закон о раду)провераваће се усмено путем симулације
  • Процена мотивације за рад на радном месту и прихватање вредности јединице локалне самоуправе провераваће се путем разговора са Комисијом, усмено.

VIII Право учешћа на интерном конкурсу:

На интерном конкурсу могу да учествују службеници запослени на неодређено време  у свим органима,службама и организацијама из чл.1. ст.1 и 2. Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе код послодавца који оглашава интерни конкурс.

Право учешћа на интерном конкурсу имају службеници у истом звању или службеници који испуњавају услове за напредовање у звање у које је разврстано радно место које се попуњава.

IX Пријава на интерни конкурс вриши  се на прописаном обрасцу пријаве

Образац пријаве за овај конкурс заинтересовани кандидати у штампаном облику могу преузети у писарници Општинске управе.

Приликом предаје пријаве на интерни конкурс, пријава добија шифру под којим подносилац пријаве учествује у даљем изборном поступку.

Подносилац пријаве ће бити обавештен о додељеној шифри у року од три дана од дана пријема пријаве путем мејл адресе наведене у пријави.

X Рок за подношење пријаве на интерни конкурс: 8 дана од дана оглашавања, почиње да тече од 11.06.2024године а истиче 18.06.2024.године

XI Адреса на којој се подноси пријава на интерни конкурс: Општинска управа општине Гаџин Хан, Ул. Милоша Обилића 42, 18240 гаџин Хан, са назнаком „За интерни конкурс“

XII Докази који се прилажу уз пријаву на интерни конкурс: Доставља се само попуњени образац пријаве.

XIII  Докази који се достављају током изборног поступка:

  1. Оверена фотокопија дипломе којом се потврђује стручна спрема;
  2. Оригинал или оверена фотокопија доказа о положеном стручном испиту за рад у државним органима
  3. Оригинал или оверена фотокопија доказа о радном искуству у струци(потврде, решења и други акти којима се доказује на којим пословима, са којом стручном спремом и у којем периоду је стечено радно искуство)
  4. Оригинал или оверена фотокопија решења о распоређивању или решења да је службеник нераспоређен.

Сви докази се прилажу у оригиналу или у фотокопији која је оверена код јавног бележника (у изузетним случајевима у градовима и општинама у којима нису именовани јавни бележници, приложени докази могу бити оверени у основним судовима, судским јединицама, пријемним канцеларијама основних судова, односно општинским управама као поверени посао)

Као доказ се могу приложити и фотокопије докумената које су оверене пре 1. Марта 2017.године у основним судовима, односно општинским управама.

Фотокопије докумената које нису оверене од стране надлежног органа неће се разматрати.

Напомена: Орган по службеној дужности, на основу члана 103. Закона о општем управном поступку („Сл. Гласник РС“ 18/16 и 95/18- аутентично тумачење) за кандидате прибавља:

  1. Доказ о положеном државном стручом испиту за рад у државним органима/ доказ о положеном правосудном испиту. Потребно је да учесник конкурса у обрасцу пријаве у делу Изјава* заокружи на који начин жели да се овај податак прибави из службене евиденције.

XIV Место, дан и време када ће се спровести изборни поступак:

Изборни поступак ће се спроводити почев од 19.06.2024.године     са почетком у 11,00 часова у Општинској управи Гаџин Хан, Ул. Милоша Обилића 42, Гаџин Хан о чему ће кандидати бити обавештени путем имејл адресе.

XV Лице које је задужено за давање обавештења о интерном конкурсу : Горан Миљковић, тел.018850112

*Неблаговремене, недопуштене, неразумљиве или непотпуне пријаве биће одбачене.

Сви изрази, појмови, именице, придеви и глаголи у овом огласу који су употребљени у мушком граматичком року, односе се без дискриминације и на особе женског пола.