XXIII “Миљковићеве поетске свечаности“

У петак 15.12.2017. године биће одржане 23. „Миљковићеве поетске свечаности“ у сали Народне библиотеке „Бранко Миљковић „ у Гаџином Хану.

Програм почиње у 12:00 часова под називом „Миљковићевим трагом“ где ће ученици ОШ „Витко и Света“ у дружењу са песником за децу Драгомиром Ћулафићем читати своје стихове .

У 18:00 часова биће отворена изложба слика које су настале у ликовној колонији „Југословенска колонија ликовних аматера -17 воденица“ у августу, у Доњем Душнику.

Отварање Свечаности предвиђено је за 19:00 часова. На овогодишњим Свечаностима учествују следећи песници: Адам Пуслојић, Петар Матовић, Верољуб Вукашиновић, Злата Коцић, Томислав Маринковић, Мирослав Максимовић, Радослав Златановић, Сунчица Денић, Оливера Недељковић, Радослав Вучковић.

Према оцени стручног жирија, у саставу, Александар Јовановић, као председник и чланови Радивоје Микић и Драган Хамовић, овогодишњи добитник књижевне награде „Заплањски орфеј“ је Гојко Ђого, за песму „Љубав“ која је објављена у Вечерњим новостима 17.10.2017. године, која ће бити уручена на Свечаностима.