Караван Нишавског управног округа у посети општини Гаџин Хан

Дана 26. априла 2018. године у оквиру акције „Караван“ Нишавског управног округа начелница округа Драгана Сотировски са свим начелницима републичких инспекцијских служби посетила је општину Гаџин Хан.

Састанак са руководством општине Гаџин Хан, директорима Јавних служби, Установа  и Општинске управе је одржан у просторијама Народне библиотеке „Бранко Миљковић“ у Гаџином Хану у циљу приближавање републичких органа локалној самоуправи.

У Уводном излагању председник општине Гаџин Хан поздравио је присутне и похвалио иницијативу Начелнице округа која је иницирала овај састанак а након тога изнео све проблеме са којима се општина Гаџин Хан сусреће а није у могућности реши без помоћи Републике као што су: незапосленост, комунална инфраструктура као и проблеми приликом уписа јавне својине и др.

Након излагања председника општине и упознавања представника Округа са присутним руководиоцима у општини Гаџин Хан Начелница округа дала је реч републичким инспекторима који су изнели своја запажања и проблеме са којима се суочавају током рада у односу на локалне самоуправе и конкретно општину Гаџин Хан.

Договорено је да се наставе редовне консултације општинских служби и републичких органа и да се за шест месеци организује поновни састанак како би се направио пресек стања уочених проблема.