Квиз знања удружења Рубикон плус за ученике Заплања

Дана 12. фебруара 2021. године у сали Народне библиотеке „Бранко Миљковић“  у Гаџином Хану одржан је Квиз знања за ученике од првог до четвртог разреда, у организацији Удружења љубитеља математике Рубикон плус – Гаџин Хан, Основне школе „Витко и Света“, Општине Гаџин Хан , Народне библиотеке „Бранко Миљковић“ и Туристичке организације општине Гаџин Хан.

Питања у квизу за школску децу добрим делом била су везана за географске и културно-историјске појмове са територије Општине Гаџин Хан, логичко размишљање и за познавање математике.

Учествовале су екипе ученика из Гаџиног Хана под називом Вилењаци и из Заплањске Топонице под називом Змајеви. Победила је екипа Вилењака.

Екипа Вилењаци
Екипа Змајеви

Представљен је и млади математичар Никола Михајловски, троструки победник на међународним тамичењима у примењеној математици који је објаснио функционисање Фибоначијевог часовника.

Такође, песмом се представио и професор математике Бане Јовановић који је освојио 14 награда на такмичењима у извођењу поп-песама широм Балкана.

Председница удружења професорка Сузана Ивановић се на крају захвалила свим сарадницима на одличној координацији и организацији овог пилот-пројекта који ће ускоро прерасти у општинска и регионална такмичења.