ИНТЕРНИ КОНКУРС ЗА ПОПУЊАВАЊЕ РАДНИХ МЕСТА У ОПШТИНСКОЈ УПРАВИ ОПШТИНЕ ГАЏИН ХАН

На основу члана 82. став 2. и 83. Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе („Службени гласник РС“, број 21/2016, 113/2017,95/2018,113/2017 и 95/2018-др. Закон, 114/2021 и 92/2023),члана 4. Уредбе о спровођењу интерног и јавног конкурса за попуњавање радних места у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе („Службени гласник РС“, број 95/2016, 113/17, 95/18, 114/21 и 92/23)  и члана 31. Одлуке о Општинској управи општине Гаџин Хан („Службени лист града Ниша“ , број 137/2016), начелник Општинске управе општине Гаџин Хан, дана 07.02.2024. године, доноси

ИНТЕРНИ КОНКУРС ЗА ПОПУЊАВАЊЕ РАДНИХ МЕСТА У ОПШТИНСКОЈ УПРАВИ ОПШТИНЕ ГАЏИН ХАН

I Орган у коме се радно место попуњава : Општинска управа општине Гаџин Хан, Служба за друштвене делатности, имовинскоправне послове и општу управу.

II Радна места која се попуњавају:

Послови друштвене бриге о деци и борачко инвалидске заштите

      Звање: Виши референт                                                               Број службеника : 1

Опис посла:  Утврђује права у првостепеном поступку, израђује предлоге решења, прати правоснажност решења и врши архивирање предмета: за накнаду зараде, односно накнаду плате за време породиљског одсуства, одсуства са рада ради неге детета и одсуства са рада ради посебне неге детета; остале накнаде по основу рођења и неге детета и посебне неге детета; родитељски додатак (који исплаћује министарство); једнократну помоћ за рођење другог и трећег детета; дечији додатак; накнаду трошкова боравка у предшколској установи за децу без родитељског старања; накнаду трошкова боравка у предшколској установи за децу са сметњама у развоју и децу са инвалидитетом; накнаду трошкова боравка у предшколској установи за децу корисника новчане социјалне помоћи и регресирање трошкова боравка у предшколској установи деце из материјано угрожених породица.

Електронски прибавља и обрађује податке неопходне за одлучивању по захтеву странке након добијене њене саглосности; тромесечно проверава редовно школовање деце корисника дечијег додатка; проверава испуњеносту услова за остваривање права родитељског додатка из средстава министарства; утврђује права у првостепеном поступку, израђује нацрте решења, прати правоснажност решења и архивира предмете у вези са правима које се исплаћују из буџета општине Г.Хан; пружа административну помоћ странкама; прати остваривање програма за време трајања Дечије недеље (прва недеља у октобру); води евиденцију радног времена за раднике ОУ, прави обрачун за исплату превоза и обрачун радних сати за исплату зараду радника ОУ; прави обрачун за исплату погребних трошкова корисника борачке заштите и исти доставља министарству.

Oбавља и друге послове по налогу начелника Општинске управе.

Услови : средње четворогодишње образовање, положен државни стручни испит, најмање пет година дана радног искуства у струци, као и потребне компетенције за обављање послова радног места.

III Место рада: Општинска управе општине Гаџин Хан, Милоша Обилића 42, Гаџин Хан

IV Докази који се прилажу уз пријаву на интерни конкурс:

Потписана пријава на конкурс садржи биографију учесника уз коју прилаже доказе о одговарајућој стручној спреми: оригинал или оверену фотокопија дипломе којом се потврђује стручна спрема, оригинал или оверена фотокопија доказа о положеном стручном испиту за рад у органима државне управе, оригинал или оверена фотокопија доказа о положеном испиту за инспектора или доказ о најмање 7 година радног искуства на пословима инспекцијског надзора на дан ступања на снагу Закона о инспекцијском надзору („Сл. гласник РС“бр. 36/15-ступио на снагу 29.04.2015.године) доказе о радном искуству у струци (потврда, решење и други акт из којих се види на којим пословима, у ком периоду и са којом стручном спремом је стечено радно искуство), изјава у којој се кандидат опредељује да ли ће сам прибавити податке о чињеницама о којима се води службена евиденција или ће то орган учинити уместо њега, оригинал или оверена фотокопија уверења о држављанству, оригинал или оверена фотокопија извода из матичне књиге рођених, уверење МУП-Полицијске управе да кандидат није правноснажно осуђиван на безусловну казнузатвора од најмање шест месеци-издато након објављивања интерног конкурса, оригинал или оверена фотокопија исправе да кандидату раније није престајао радни однос у државном органу, односно органу аутономне покрајине или јединице локалне самоуправе, због теже повреде дужности из радног односа, оригинал уверења о општој здравственој способности не старијег од шест месеци и друге доказе о испуњавању прописаних услова за рад на радном месту које се попуњава, као и контакт телефона по могућности и интернет адреса.

V Рок за поношење пријаве на интерни конкурс:  8 дана од дана оглашавања на огласној табли Oпштинске управе општине Гаџин Хан који почиње да тече од 07.02.2024. године и истиче 19.02.2024.год.

VI Лице које је задужено за давање обавештења о интерном конкурсу: Милан Денић, контакт телефон 018/850-112.

VII Датум оглашавања:07.02.2024.год.

VII Адреса на коју се подносе пријаве на интерни конкурс: Општинска управе општине Гаџин Хан, ул. Милоша Обилића 42, 18240 Гаџин Хан, са назнаком „за интерни конкурс“.

IX Провера оснособљености, знања и вештине кандидата у изборном поступку: Са кандидатима чије су пријаве благовремене, допуштене, разумљиве, потпуне и уз које су приложени сви потребни докази и који испуњавају услове за оглашено радно место, назначене вештине и знања биће проверене од стране конкурсне комисије у просторијама Општинске управе општине Гаџин Хан, ул.Милоша Обилића 42, почев од 20.02.2024.год. о чему ће кандидати бити обавештени телефонским путем или електронском поштом.

X Запослени који имају право да учествују на интерном конкурсу: запослени на неодређено време у организационим облицима у систему локалне самоуправе, који чине органи општине Гаџин Хан, јавне службе, јавна предузећа, правна лица основана од стране тих предузећа, привредна друштва и друге организације које имају обавезу пријављивања података о запосленима у Регистар, односно запослени чије се плате финансирају из буџета општине Гаџин Хан: ЈП „Дирекција за изградњу и комуналне делатности општине Гаџин Хан“, Туристичка организација општине Гаџин Хан, Центар за социјални рад Гаџин Хан, ПУ „Прва радост“ Гаџин Хан, Народна бибилиотека „Бранко Миљковић“ Гаџин Хан .

Напомена:

Благовремене, недопуштене, неразумљиве и непотпуне пријаве и пријаве уз које нису приложени сви потребни докази у оригиналу или овереној фотокопији у општини или код јавног бележника, биће одбачене.

Интерни конкурс спроводи конкурсна комисија коју именује начелник Општине управе.

Овај оглас објављен је на веб страници и огласној табли Општинске управе.

 Број:112-139/24-IV                                                                               НАЧЕЛНИК

Датум:07.02.2024.године                                                          Александар Ранђеловић