Завршна конференција програма „Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи – фаза 2“

Завршна конференција програма „Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи – фаза 2“ одржана је 17.11.2022. године у Београду. Учесницима су се обратили и шеф Мисије Савета Европе у Београду Тобиас Флесенкемпер, шеф Операција II Делегације Европске уније у Србији Мартин Клауке, шефица Одељења за демократско управљање Савета Европе Алина Татаренко, директор Националне академије за јавну управу Дејан Милетић и генерални секретар Сталне конференције градова и општина Никола Тарбук.

На скупу је представљена директна подршка коју је добило педесет општина и градова у развоју функције управљања људским ресурсима, програм обука које су похађали запослени у локалним самоуправама, као и грантови који су унапредили рад локалних службеника у 33 локалне самоуправе. На конференцији су представници општина: Суботица, Нови Београд и Гаџин Хан, изнели своја искуства у спровођењу овог програма и имплементацији управљања људским ресурсима у својим општинама.

Пројекат је заједнички финансиран од стране Европске уније и Савета Европе, а спроводио је Савет Европе са Министарством за државну управу и локалну самоуправу (МДУЛС) и Сталном конференцијом градова и општина (СКГО).